(Re)Aprofitem el menjar!


Alba Calvo Lallave

Mentre 800 milions de persones al món no tenen menjar suficient per portar una vida sana, un terç dels aliments que es produeixen es llencen. A Catalunya, cada any es malbaraten 260.000 tones de menjar en bon estat.

A Gramenet no som lliures de culpa, aquí també en llencem. La situació s’agreuja sent de les ciutats més pobres de Catalunya, i amb famílies senceres que pateixen cada dia per posar un plat a la taula. El menjador social atén 200 persones diàries, i són ja milers les persones que depenen del banc d’aliments.

Una situació absurdament injusta i desequilibrada. Per això hem treballat una proposta per iniciar un programa d’aprofitament dels aliments que es produeix de manera excedent als menjadors de les escoles de Santa Coloma. Vam presentar i aprovar la moció al Ple de gener, comprometent al govern a dur a terme campanyes d’informació i sensibilització a tota la població, incloses escoles i restaurants.

Ens alegra la petita victòria, i serem al darrera —i al costat, fins a on ens permetin participar— per a que es dugui a terme i no quedi en paper mullat com amb altres mocions. Si alguna persona o col·lectiu vol participar-hi, serà molt benvinguda. Esperem que algun dia puguem cridar que a Gramenet reaprofitem el menjar!

Alba Calvo
Presidenta del Grup Municipal SOM Gramenet

[Article publicat a l’Ajuntament Informa del 12 de febrer de 2016]Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

One thought on “(Re)Aprofitem el menjar!

  • Gabriel

    Alba Calvo, no sabes como admiro tu trabjo cuando te veo siento ganas de abrazarte y gritar a los cuatro vientos todo lo que tu vales, por que tienes un corazon tan grande que en el pecho no te cave,eres tierna como la arcilla y dura como el acero, eres todo vondad con los amigos y roca dura con la maldad y la abaricia, eres sabia y humana con la pobreza, con el corazon e la palabra te estimo mucho Alba
    Gabriel