[Opinió] El paradigma socio-crític de la ciutat


Cora Escolà
Cora Escolà Cosin
Monitora voluntària del Grup Infantil Puig Castellar, Integradora social i estudiant de Pedagogia.

Fa 5 anys que formo part de l’equip de monitoratge del Grup Infantil Puig Castellar. Aquesta, és una nombrosa i important secció del Centre Excursionista Puig Castellar que ha viscut diverses situacions dins la història de l’entitat.

Al Projecte Educatiu del Centre ens definim com una entitat laica i transformadora que fomenta l’educació en el lleure i aposta per l’aprenentatge significatiu i vivencial dels infants i joves, desenvolupant activitats al medi natural i que coopera amb el teixit associatiu de la ciutat.

Cal debatre i reflexionar sobre la situació a la qual estem exposades. I és que cada vegada l’entitat creix més i necessita un espai real, propi i autogestionat per poder oferir un servei educatiu públic de qualitat a les famílies, on tothom tingui cabuda i l’equip d’educadors/es pugui tenir a l’abast tots aquells mitjans i recursos necessaris per un correcte desenvolupament de la tasca educativa.

Ens reafirmem en què un espai és una eina pedagògica més, de la qual hem de disposar i fer-la nostra, per tal de potenciar una visibilitat real de la feina que fem i de l’actitud transformadora i crítica que generen moltes de les iniciatives de l’educació informal que desgraciadament sovint són subestimades.

Som conscients que a Santa Coloma de Gramenet existeixen poques iniciatives de lleure educatiu voluntàries i cal remarcar la gran rellevància que tenen aquestes en l’àmbit de l’educació informal i el paper fonamental que juguen dins la societat, “arreglant” les esquerdes que genera l’actual sistema educatiu.Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

One thought on “[Opinió] El paradigma socio-crític de la ciutat

  • Laura Alza

    Tots els q alguna vegada em format part del mon del lleure, ja sigui com a monitors VOLUNTARIS, o com a nens som conscients del que suposa l’espai on es desenvolupa l’activitat educativa, disposar d’un espai obert, q es pugui considerar propi, per tal de mantenir un bon ordre, on quedin ben visualitzades les activitats realitzades. Els nens ho valoren i es veu reflexat en la seva actitud, per als monitors suposa facilitats per a realitzar una millor feina i seguretat x garantir una bona tasca. Es una llastima que amb la d’espais buits que hi han a Santa Coloma, no es pugui oferir una alternativa.