Crònica de la #SOMtrobada 2015


La primera #SOMtrobada, celebrada el passat dissabte a la plaça Manent i el Mas Fonollar, va ser una gran festa amb la que SOM Gramenet va demostrar que és una candidatura viva, popular i que prioritza la feina col·lectiva i la pedagogia com a forma de fer política.

La jornada va començar amb tallers infantils: els nens i les nenes van poder fer els seu propis jocs, maquillatge de fantasia, etc. Petits i grans van poder gaudir també d’una xocolata amb melindros.

A continuació, hi va haver un taller d’urbanisme en què totes les persones que s’hi van apropar van poder demostrar la seva traça a l’hora de trobar solucions participatives i eficaces als reptes urbanístics i a les necessitats del veïnat d’un barri. En aquest cas ho vam exemplificar amb el barri del Singuerlin, al Districte III. Tothom que superava la prova rebia el seu Diploma d’Urbanista Popular corresponent. Tot seguit, es va fer un debat per posar en comú i veure què es pot fer des del teixit social dels barris per millorar-ne l’habitabilitat.

A la següent activitat, “SOM Gramenet ret comptes”, una portaveu de SOM Gramenet, Sílvia Terol, i el regidor i portaveu del Grup Municipal Aitor Blanc van explicar tota la feina que s’ha dut a terme en els més de 5 mesos des de les eleccions municipals  del maig i les línies de treball futures de SOM Gramenet. Aviat podreu consultar les seves intervencions a l’acte en aquesta mateixa web.

Per dinar, vam ser al voltant d’un centenar de persones gaudint d’una paella mixta molt bona. A la sobretaula, va arribar el moment de la #SOMcantada en que els presents vam poder cantar i compartir les cançons de totes les èpoques des de “En la plaza de mi pueblo” fins a Los Barrankillos, passant per Ovidi Montllor.

A primera hora de la tarda, el Jordi i la Conxita van fer una representació de teatre de l’oprimit, en què recreaven la situació d’una parella que veu la crisi dels refugiats per la televisió des del sofà de casa i debaten sobre si cal fer-ne alguna cosa. Reproduïen tant els rols de gènere en la parella com diferents actituds enfront de les injustícies que passen al món, des del passotisme fins a la bona fe acrítica. El públic havia de cridar “NO” si no estava d’acord amb alguna de les converses que tenien i pujar a l’escenari per intentar arribar a algun consens amb els personatges.

Per acabar la jornada, vam poder gaudir d’un concert de l’Esmeralda i el Joaquin de Pelogruesoul, que van oferir-nos una selecció del seu propi repertori i de les millors cançons de soul de tots els temps.

En resum, no hi podia haver hagut millor manera de començar la festa anual de SOM Gramenet!


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.