Gramepark: el forat negre de Santa Coloma i la gallina d’ous d’or de bancs i altres lladres


patricia

Gramepark, com sabem, és una empresa que ha estat intervinguda per un encara presumpte  -ja que per a vergonya del sistema judicial espanyol encara ni tan sols s’ha celebrat el judici- cas de malversament  de fons públic entre d’altres il·legalitats. El dia 27 d’octubre es complien 6 anys de l’esclat del cas Pretòria. 6 anys després,  encara arrosseguem la llosa de l’endeutament per la gestió especuladora del PSC de l’època. D’altra banda, entre tots i totes hem pagat el rescat bancari a costa de retallades en drets bàsics i havent d’aguantar, a més, el robatori sistèmic de càrrecs directius de bancs mitjançant preferents, desnonaments, salaris milionaris, aprofitament indegut etc.Amb les dades disponibles en el pressupost i en el pla anual d’actuació, inversions i finançament de l’exercici 2016, enguany és crearà un interès de  1,072 Milions d’ Euros el que suposarà gairebé un 30% de la despesa financera del mateix any.

Alhora l’Ajuntament, a més d’aportar 1,5 milions d’euros per pagar el dèficit de l’Empresa municipal, preveu la compra d’immobles per un valor de 1,217 Milions d’Euros en benefici de Gramepark a la vegada que realitza nombroses cessions de sòl gratuïtes. Tenint en compte únicament el els dos primers conceptes, l’Ajuntament està assumint un 37% del les despeses de Gramepark.

Cal auditar l’origen de tot el deute  per tal que no siguem els colomencs i colomenques els qui paguem els plats trencats de l’especulació immobiliària. No podem pagar ni un cèntim a la corrupció. Que s’assumeixin  responsabilitats i que pagui qui s’hagi embutxacat diners. Tampoc podem pagar ni un cèntim al benefici dels bancs que han estat rescatats amb diners públics. Ja els hem pagat sobradament!  Cal reformular la raó de ser de Gramepark, veure quins són els seus objectius… i en funció d’això: decidir el seu futur.

Patrícia Lafuente
Regidora de SOM Gramenet

[Article publicat a ElMirall.net el novembre de 2015]

 


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.