7N – Marxa estatal contra les violències masclistes


 violencia masclista

El feminicidi no és tracta d’una xacra, sinó d’un sistema, el patriarcat, sustentat per totes i cadascuna de les institucions que conformen la nostra societat i impulsat i justificat per una ideologia, el masclisme, que supedita la vida de les dones a la voluntat i interessos dels homes condemnant-les les a una vida de segona.

Ens trobem clarament enmig d’un moment d’intensificació brutal de la guerra contra els cossos de les dones, de repunt de la violència masclista en la seva dimensió més àmplia. La coacció violenta del sistema patriarcal per mantenir la subordinació entre gèneres i la divisió sexual del treball és cada dia més extrema: en forma d’agressions; de violència estructural; jurídica, via lleis que segresten els nostres cossos i ens converteixen en incubadores; d’explotació de la força de treball femenina, tant mitjançant l’escletxa salarial com el no reconeixement de les tasques de reproducció i cura dutes a terme per les dones; de pressió estètica i bombardeig a l’autoestima i a l’autonomia emocional de les dones; i, en darrera instància, però tot dins d’aquest contínuum, de l’eliminació física.

Cal passar de les lamentacions, dels cops al pit i de les declaracions grandiloqüents a adoptar totes les mesures polítiques i socials necessàries per aturar aquesta sagnia i construir, entre totes i tots, un país lliure que garanteixi una vida digna a les dones, lliure de maltractament, violència, explotació i submissió.

#7NFeminista

Alba Calvo
Regidora de SOM Gramenet

 


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.