[Opinió] Privilegis o temps de canvis


Aitor Blanc AranjueloA les darreres eleccions municipals del mes de maig, els veïns i veïnes de Gramenet van decidir que SOM Gramenet esdevingués la segona força política amb representació a l’Ajuntament, obtenint 6 regidors. Aquest resultat fa que es tingui una responsabilitat política per transformar la realitat a les institucions.I amb coherència s’ha començat. Rebutjant targetes d’aparcament de Gramepark gratuïtes per regidors i el càrrec de cap de l’oposició amb tot allò que comporta: una persona col·locada a dit amb dedicació completa (37.193,55 € anuals) i un coordinador tècnic (45.000 € anuals). La proposta alternativa és que aquests recursos es poguessin destinar a un projecte social de ciutat i no a una formació política.Rebutjar aquestes qüestions, segons de l’òptica que es miri, pot semblar una bajanada. Però des d’una òptica de voler canviar les coses, de transformar la lògica de funcionament de les institucions, aquest fet denota, amb humilitat, una forma diferent de fer les coses. La política i les institucions públiques han d’adequar-se des de ja a la realitat dels treballadors i treballadores, fent limitacions de sous justes i acordades -com ja s’intenta fer en poblacions veïnes- sabent que desenvolupar aquesta tasca és difícil i requereix dedicació, però sabent que és una tasca de servei públic.

És a dir, s’ha decidit no mantenir un càrrec, el Cap de l’oposició, creat l’any 2011 per beneficiar llavors al PP. Primer, perquè un sol grup polític no representa al conjunt de grups de l’oposició: cadascú representa a les persones que les van votar i es deuen a les seves idees i assemblees. Per tant, cada grup municipal de l’oposició ha de poder defensar les seves idees en igualtat, es tinguin més o menys regidors i regidores. I això es diu amb el convenciment que alguns hem patit l’experiència de tenir un grup municipal amb poca representació. En els temps actuals, cal que hi hagi igualtat en l’oposició. Els grups de l’oposició han de disposar dels mitjans i recursos necessaris per desenvolupar la tasca però fent que els recursos siguin igualitaris per tots els grups.

I cal afegir que tot plegat va ser comunicat uns dies abans d’haver de decidir-ho i amb la informació donada amb comptagotes.

En definitiva, no cal més diners; es vol informació i diàleg!

Aitor Blanc

[ Article d’opinió publicat a El mirall.net el setembre de 2015]Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

One thought on “[Opinió] Privilegis o temps de canvis