El Ple del Cartipàs Municipal


 SOM Gramenet rebutja la figura de “Cap de l’oposició”, els privilegis que comporta i retorna la targeta de Gramepark i els pins de plata.

Ple de l'ajuntament -juliol 2015

Ahir dijous, 16 de juny, es va celebrar el Ple de l’Ajuntament. Un Ple que va aprovar el nou cartipàs municipal per al període 2015-2019 només amb el vot de la majoria absoluta del PSC i al qual SOM Gramenet ha votat en contra.

Respecte a l’anterior govern han canviat molts noms, moltes cares, en aparença moltes formes. Però, al fons, es continua treballant de la mateixa manera. Es dificulta la informació a l’oposició i es propicien els rumors. La falta de respecte s’estén també a la plantilla municipal: la informació apareix publicada abans que els treballadors i treballadores de l’Ajuntament, i els grups municipals de l’oposició, sàpiguen res i han d’assabentar-se per mitjans de comunicació locals com El Mirall.net. Dilluns els grups municipals van començar a saber algunes informacions del Ple i la documentació d’aquest va ser entregada entre el dimarts i el dimecres.

Les decisions s’han pres de manera precipitada malgrat tot el temps que ha passat, i només ha estat a l’abast d’unes quantes persones. Es continua propiciant els equívocs i els errors.

El primer que ha fet la Núria Parlon és intentar afeblir l’oposició que es col·loca a la seva esquerra. Ella vol ser l’única alternativa a Santa Coloma de Gramenet i porta molt malament que algú vulgui ocupar aquest lloc. Dir que durà a terme propostes trencadores i que s’inclouen en el programa de SOM, posar de càrrec de confiança a persones de l’òrbita de SOM Gramenet i d’altres partits polítics, i oferir regals llaminers com més diners o la possibilitat de contractar assessors són alguns dels seus estratagemes.

S’ha ofert a SOM Gramenet ser el grup de cap de l’oposició. Una figura creada l’any 2011 per afavorir al PP i que enguany ens permetia comptar amb més mitjans econòmics (una dedicació completa extra) i ens oferia la contractació d’un assessor/a a càrrec de les arques municipals. Un parany més perquè SOM acceptés un càrrec de confiança als quals hem manifestat repetidament el nostre rebuig en campanya. Una manera barroera d’intentar deslegitimar la nostra reivindicació que el personal de l’Ajuntament ha de formar-se per homes i dones preparades que han concursat a una plaça pública i transparent. Val a dir, a més, que SOM Gramenet, malgrat ser la primera força de l’oposició, no representa al conjunt de l’oposició, si no a les persones que ens van votar i ens devem a les nostres assemblees, així com cada grup defensa les seves idees en igualtat, es tinguin més o menys regidors i regidores.

Cadascuna de les formacions polítiques de l’oposició tenim dret a una persona de suport administratiu. Una persona que pagarà l’Ajuntament i que pot formar part de la plantilla municipal o decidir-se a dit per SOM Gramenet. SOM Gramenet ha decidit que aquesta plaça sigui preferiblement adoptada amb personal administratiu de la llista d’espera de l’Ajuntament o, si no fos possible, amb personal en actiu, assegurant-nos que la plaça que es deixi vacant es cobreixi i no es carregui de més feina els altres treballadors.

Donada aquesta situació, hem d’acabar d’estudiar amb deteniment la nova distribució d’àrees i regidories de l’Ajuntament que publicarem tot seguit pel coneixement de tothom. Però a banda, al Ple municipal vam fer diverses propostes: demanar un espai més gran per a la realització dels plens; crear plens específics eminentment polítics on es treballin les mocions i es fomenti la participació de les entitats; destinar els recursos proposats al cap de l’oposició a un projecte social d’acord entre els diferents grups municipals.

En definitiva i com a resum: NO CAL MÉS DINERS, VOLEM INFORMACIÓ, DIÀLEG I TRANSPARÈNCIA!

Cartipàs Municipal:

ÀREES i sous (en brut):

– ALCALDIA/Presidència: Núria Parlon (58.484,25€)

 1. ÀREA INTERNA, PROMOCIÓ ECONÒMICA, COMERÇ, OCUPACIÓ I PROMOCIÓ DE CIUTAT: Esteve Serrano (Primer Tinent d’Alcalde – 51.041,70€)
  a) Regidor ponent de Comerç i Promoció de ciutat i turisme: Pedro Cano (37.193,55€)
 2. ÀREA D’URBANISME, HABITATGE, MEDI AMBIENT I ECOLOGIA URBANA, ESPAI PÚBLIC, VIA PÚBLICA, CIVISME I SEGURETAT CIUTADANA: Lídia Montero (Segona Tinent d’Alcalde – 51.041,70€)
  a) Urbanisme i Habitatge: Jordi Mas (Cinquè Tinent d’Alcalde – 51.041,70€)
  b) Neteja urbana i civisme: Remedios Aragón (Sisena Tinent d’Alcalde – 51.041,70€)
  c) Via Pública: Ana Belén Moreno (37.193,55€)
  d) Ecologia urbana i protecció animal: Álvaro Rodilla (37.193,55€)
 3. ÀREA D’EDUCACIÓ, DRETS SOCIALS, INFÀNCIA, JOVENTUT I ESPORTS: Diego Arroyo (Tercer Tinent d’Alcalde – 51.041,70€)
  a) Educació, infància, joventut i polítiques d’igualtat: Mireia González (37.193,55€)
  b) Drets socials: Luis Fuentes (37.193,55€)
  c) Esports: Daniel Salgado (37.193,55€)
 4. ÀREA DE CULTURA, MOVIMENTS SOCIALS, ENTITATS CIUTADANES, MEMÒRIA HISTÒRICA, LGTB: Mª Petra Jiménez (Quarta Tinent d’Alcalde – 51.041,70€)
  a) Moviments socials i entitats ciutadanes: Carmen Arana (-)

REGIDORS DISTRICTE:

– Districte 1: Ana Belén Moreno, Luis Fuentes

– Districte 2: Diego Arroyo, Álvaro Rodilla

– Districte 3: Mª Petra Jiménez, Pedro Cano

– Districte 4: Jordi Mas, Mireia González

– Districte 5: Esteve Serrano, Lídia Montero, Carmen Arana

– Districte 6: Remedios Aragón, Daniel Salgado


Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.